Екснардеп Долженков намагається оскаржити підозру від НАБУ

Читать на русском
Апеляційна інстанція розгляне скаргу колишнього члена парламенту на відмову суду скасувати йому повідомлення про підозру.
Олександр Долженков

Вищий антикорупційний суд відмовився скасувати повідомлення про підозру колишньому народному депутату Олександру Долженкову в незаконному одержанні понад 700 тисяч грн компенсації за оренду житла в Києві. Апеляційна палата ВАКС розгляне скаргу.

Таке рішення 6 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити розгляд апеляційної скарги (Олександра Долженкова – ред.) на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 6 березня 2023 року про відмову в задоволенні скарги на повідомлення про підозру у відкритому судовому засіданні в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду на 09:00 15 березня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 26 грудня 2022 року антикорупційний суд визначив Долженкову запобіжний захід у вигляді 396 960 грн застави. Також суд поклав на нього такі процесуальні обов'язки: прибувати до детективів, прокурора чи суду за першою вимогою; повідомляти детективів, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи; утриматись від спілкування зі свідками у справі та здати на зберігання закордонні паспорти. Щоправда Апеляційна палата ВАКС запобіжний захід скасувала.

Нагадаємо, у січні 2023 року НАБУ і САП завершили розслідувати справу екснардепа Долженкова. За версією слідства, вказана особа з квітня 2015 по грудень 2018 року незаконно одержувала із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. грн. Лише після виходу журналістського розслідування програми «Схеми» депутат відмовився від одержання цих виплат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: