СБУ зірвала плани ворога захопити владу в Очакові: затримано агента рф

Читать на русском
В Очакові затримано агента головного управління генерального штабу збройних сил росії, який збирав розвіддані для захоплення міста.
фото СБУ

Контррозвідка Служби безпеки зірвала плани росії щодо створення умов для окупації території прибережних районів Миколаївської області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

Так, в результаті масштабної спецоперації в Очакові затримано агента головного управління генерального штабу збройних сил росії, який збирав розвіддані для захоплення цього міста.

«Російська воєнна розвідка відпрацювала йому завдання схилити до співпраці з окупантами керівництво міської влади. За це меру міста пропонували «обрати посаду» у разі захоплення південного регіону. Втім, він проявив патріотичну позицію, повідомив СБУ про спроби вербування і сприяв викриттю ворожих планів», - йдеться у повідомленні.

З'ясувалося, що агентом ГРУ виявився колишній командир одного із центрів спеціальних операцій Збройних сил України, який влаштувався на роботу до Очаківської міськради.

«Після повномасштабного вторгнення з посадовцем встановила зв’язок російська воєнна розвідка для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Встановлено, що він перебував на постійному агентурному зв’язку з кадровим співробітником гру - Колєсніковим Сергієм Олександровичем, 31.07.1971 р.н., уродженцем України. Саме за його вказівкою посадовець приховано збирав інформацію про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони, які задіяні у захисті прибережних районів», - повідомляють у СБУ.

Для цього він намагався використовувати свої зв'язки серед колишніх військових та чинних чиновників, а також формував власну розгалужену мережу інформаторів для збору та передачі розвідданих агресору.

«Під час обшуків за місцем проживання ворожого агента співробітники СБУ виявили таємний телефон, який він використав для конспірованого листування з окупантами. Крім цього, вилучено тепловізори та незареєстровану зброю з боєприпасами», - повідомляють у прес-службі.

Агенту росіян повідомили про підозру у держзраді.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила близько 30 депутатів народної ради ЛНР.

Глава СБУ повідомив, що понад 300 справ проти колаборантів уже передано до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: