СБУ повідомила про затримання керівників російської катівні в Херсоні

Читать на русском
За версією слідства, затримані співпрацювали з окупаційною адміністрацією та допомагали кремлю боротися з рухом опору в регіоні.
Фото: СБУ

Співробітники СБУ та Державного бюро розслідувань затримали чотирьох екс-керівників російської катівні, яка діяла під час окупації Херсона.

Про це повідомила прес-служба СБУ у Telegram-каналі відомства.

Росіяни відновили навчання своїх військових на ХерсонщиніНа Херсонщині у Генічеському районі російські окупанти відновили навчання своїх військових.

Одним із затриманих виявився колишній заступник начальника місцевої колонії, який, за даними правоохоронців, добровільно пішов на співпрацю з рф та погодився стати одним із керівників «управління служби виконання покарань у Херсонській області».

У СБУ заявляють, що під час окупації він організовував незаконне утримання викрадених українців у камерах російської катівні. Там до потерпілих застосовували психологічний тиск та тортури.

Інший затриманий відповідав за «продовольче забезпечення адміністрації» окупаційного органу.

Ще один колаборант раніше працював у Херсонському СІЗО, а після 24 лютого минулого року увійшов до складу відділу охорони колонії. За даними слідства, він брав участь у каральних рейдах проти місцевих жителів

«Чотири фігуранти повідомили про підозру за двома статтями КК України: ч.2 ст.111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч.7 ст.111-1 (колабораційна діяльність). Трьом зі зловмисників уже обрано запобіжний захід у вигляді утримання від варти», – йдеться у повідомленні СБУ.

Нагадаємо, двом «підлеглим» ватажку окупаційної адміністрації захопленої частини Херсонщини Володимиру Сальдо вже оголосили про підозру у колабораціонізмі.

Крім того, СБУ повідомила про підозру свого колишнього керівника Олександра Якименка, який очолив окупаційні «органи безпеки» у зайнятій ворогом частині Херсонщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: