Підрив літака А-50 у Білорусі: розвідники пояснили, чим він важливий для окупантів

Читать на русском
Атакований під Мінськом російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50 був потрібний окупантам для запуску ракет Кинжал.
Укрінформ

Атакований під Мінськом російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50 був потрібний окупантам для запуску ракет «Кинжал».

Про це повідомляють британські розвідники.

Один із невеликого парку російських літаків далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50U MAINSTAY D, дислокований у Білорусі, було пошкоджено безпілотником. Після цього він був переміщений до ремонтної майстерні в Таганрозі у рф.

Зазначимо, що А-50 забезпечував дані для винищувача МіГ-31К, який використовують для запуску балістичної ракети повітряного базування «Кинжал». Наразі саме цю ракету ворог розглядає як ключовий стратегічний потенціал.

«Бавовна» у тилу: які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та БілорусіЯкі надзвичайні ситуації відбувалися на російських та білоруських аеродромах та авіабазах за час повномасштабної війни – на інфографіці.

«У модифікації було видалено внутрішній радар літаків, щоб збалансувати літак, що змусило пілотів покладатися зовнішні джерела інформації, такі як А-50», – зазначають розвідники.

Саме тому, поки російський літак-розвідник А-50 буде в ремонті, росія покладатиметься на наземне управління та супровід винищувачів.

Нагадаємо, 26 лютого на військовому аеродромі «Мачулищі» у Білорусі сталися вибухи. Пізніше стало відомо, що пошкоджено російський літак А-50. Відповідальність за інцидент за себе взяла опозиційна білоруська організація BYPOL.

7 березня Олександр Лукашенко підтвердив диверсію, заявивши про затримання «терориста українських спецслужб, а також його поплічників».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: