Стало відомо, який саме літак рф став ціллю атаки на аеродром у Білорусі

Читать на русском
Білоруські партизани взяли на себе відповідальність за сьогоднішні вибухи на аеродромі Мачулищі.
фото: Фокус

Причиною сьогоднішніх вибухів на білоруському аеродромі «Мачулищі» могла бути спроба знищення російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50.

Про це повідомляє «Беларускі Гаюн» у Telegram.

У моніторинговій групі зазначають, що через вибухи російський А-50 «міг отримати деякі пошкодження».

«Йдеться про пошкодження борту шляхом скидання з висоти невстановленого предмета», - повідомляють у «Гаюні».

Також, за даними групи, сьогодні, 26 лютого, о 17:33 на аеродром «Мачулищі» з країни-агресора прилетів військово-транспортний літак Іл-76 з реєстраційним номером RF-86843.

«Бавовна» у тилу: які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та БілорусіЯкі надзвичайні ситуації відбувалися на російських та білоруських аеродромах та авіабазах за час повномасштабної війни – на інфографіці.

Водночас, згідно з даними білоруської опозиційної організації BYPOL, сьогодні на аеродромі «Мачулищі» підірвали російський А-50. В результаті двох вибухів було пошкоджено передню та задню частини літака, зокрема, постраждали авіоніка та радіолокаційна антена.

«Пошкодження серйозні, літак точно вже нікуди не полетить», - додали в організації.

Варто зазначити, що окупанти регулярно проводять польоти А-50 в повітряному просторі Білорусі у супроводі МіГ-31К, які можуть нести ракети «Кинджал». Така комбінація дозволяє виявляти українські системи ППО, оскільки їх радари в цей час слідкують за польотом російських ракетоносіїв.

Нагадаємо, що у неділю, 26 лютого, на військовому аеродромі «Мачулищі», що знаходиться поблизу Мінська, пролунали вибухи.

У ніч на 26 лютого, невідомий підпалив військкомат у Сосновому Бору Ленінградської області.

Також писали, що росія перекидає ешелон з технікою та російськими військовослужбовцями зі Слоніма, що знаходиться у Білорусі, до Ростовської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: