ВАКС затвердив угоду з нардепом Трухіним: він заплатить штраф і пожертвує 6 млн грн

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і затвердив угоду зі слідством, на яку пішов чинний член українського парламенту.

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості між народним депутатом Олександром Трухіним і прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Йому призначили штраф, а сам політик добровільно перерахує 6 млн грн фонду United24.

Таке рішення 22 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Затвердити угоду про визнання винуватості. Визнати Олександра Трухіна винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 ККУ. Призначити обвинуваченому Олександру Трухіну покарання у вигляді 68 тисяч грн штрафу», – йдеться в рішенні.

В умовах угоди було узгоджено покарання у вигляді 68 тисяч гривень штрафу та зобов'язання нардепа Трухіна перерахувати протягом місяця 6 мільйонів грн на проєкт United24 «Армія дронів». Адвокат політика також заявив, що Трухін добровільно складе мандат.

Як відомо, ВАКС визначив максимальний розмір застави нардепу Трухіну. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до прокурора, слідчого судді або суду; повідомляти прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з приводу обставин викладених в повідомленні про підозру в цьому кримінальному провадженні з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським, керівниками Національної поліції, Департаменту патрульної поліції, управління патрульної поліції у Києві Департаменту патрульної поліції та свідками.

Нагадаємо, генпрокурор погодив підозру нардепу Трухіну, яку підготували детектив НАБУ і прокурор САП. За версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським у розмірі 150 тисяч без вказівки грошової одиниці за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталося за його участю. І хоча він не уточнив, про яку грошову одиницю йдеться, сама по собі факт такої пропозиції, незалежно від пропонованої суми, є караним корупційним злочином.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: