Мер Полтави Мамай пішов на угоду, йому призначили 5 років умовно

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між Полтавським міським головою і прокурором.
Олександр Мамай

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з міським головою Полтави Олександром Мамаєм. Його визнали винуватим в організації розтрати 570 тисяч грн і призначили покаранням 5 років умовного позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«2 березня 2023 року колегія суддів ВАКС затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та Полтавським міським головою. Відповідно до вищевказаної угоди суд визнав міського голову винуватим в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що у підсумку завдало місцевому бюджету понад 570 тис. грн збитків, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 191 та ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України», – інформує САП.

У прокуратурі додали, що мер міста відшкодував завдані збитки, повністю визнав свою провину та щиро розкаявся. Тому суд призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі із забороною обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив особу від покарання з іспитовим строком 1 рік.

Крім того, за умовами угоди міський голова зобов'язується перерахувати у фонд United 24 на проєкт «Армія дронів» 2 млн грн.

«Разом з тим, інші обвинувачені у справі, а саме два виконавці та два пособники у розтраті коштів, також визнали свою провину та уклали угоди з прокурором, які теж затверджені судом. Відповідно до угоди їм призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік та з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік», – додали в САП.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, САП висунула обвинувачення меру Полтави Олександру Мамаю в розтраті коштів. Раніше антикорупційний суд продовжив обов'язки колишнього голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: