ВАКС визначив заставу підозрюваному судді з Івано-Франківської області

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу підозрюваному судді і адвокату.

Вищий антикорупційний суд визначив 744 300 грн застави з обов'язками для судді одного з районних судів Івано-Франківської області, якого НАБУ і САП напередодні запідозрили в одержанні 1200 доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«За клопотаннями детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжні заходи судді одного з районних судів Івано-Франківської області та його спільнику, яких викрито на одержанні 1200 доларів неправомірної вигоди. Суд частково задовольнив клопотання та застосував до підозрюваного судді запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 744 300 грн. Також на суддю покладено ряд процесуальних обов'язків. Його спільнику суд обрав запобіжний захід у вигляді 198 480 грн застави», – інформує прокуратура.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про суддю Коломийського райсуду Івано-Франківської області Володимира П'ятковського.

У ході досудового слідства встановлено, що суддя за пособництва адвоката одержав від громадянина 1200 доларів неправомірної вигоди за не притягнення до відповідальності за адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП.

Підозра підписана заступником генерального прокурора - керівником САП. 30 вересня 2022 року за його дорученням прокурором та детективами НАБУ указаним особам вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Нагадаємо, ВАКС оголосив у розшук колишнього суддю з Луганської області, оскільки той лишився в окупації. Раніше антикорупційний суд засудив до 7 років ув'язнення полтавського суддю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: