Підкуп голови Держінспекції: з обвинуваченим уклали угоду

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду, укладену між обвинуваченим представником забудовника та прокурором САП.

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену прокурором САП з представником забудовника Perfect Group Сергієм Саміляком, якого обвинувачують у намаганні за 120 тисяч доларів підкупити голову Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ) Семена Кривоноса.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«2 березня колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду від 20.02.2023 про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та головою громадської організації (ГО) «Соціал-демократичний конгрес християн України», якого обвинувачують у спробі надання неправомірної вигоди голові ДІАМ. Суд визнав його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, та призначив узгоджене сторонами угоди покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років без конфіскації майна», – інформує суд.

Як уточнили «Слово і діло» у ВАКС, обвинуваченого звільнили від відбуття основного покарання у вигляді 5 років позбавлення волі на іспитовий строк у 3 роки.

Також суд змінив запобіжний захід Саміляка з 2,23 млн грн застави на особисте зобов'язання, а гроші будуть перераховані на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил України. Крім того, за умовами угоди, обвинувачений зобов'язався перерахувати 100 тисяч доларів на проект «Армія Дронів» від UNITED24. До того ж, ВАКС застосував спеціальну конфіскацію до 119 700 доларів, вилучених в автівці представника забудовника.

Вирок не набув законної сили і може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів.

Нагадаємо, за версією обвинуваченням, обвинувачений Сергій Саміляк діяв в інтересах компанії-забудовниці Perfect Group, яка намагалася за 120 тисяч доларів отримати в ДІАМ сертифікат про прийняття в експлуатацію зведеної з порушеннями багатоповерхівки ЖК «Терракота».

На початку лютого 2022 року особу викрили в момент передачі неправомірної вигоди, а пізніше повідомили про підозру. Досудове розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у грудні 2021 року за заявою голови ДІАМ. У лютому 2023 року справу призначили до розгляду по суті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: