Відбито більше сотні атак: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Читать на русском
Окупанти продовжують безуспішні наступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута, Кам’янки, Авдіївки та Мар’їнки Донецької області.
rayon.in.ua

Українські військові за добу відбили понад сотню атак окупантів на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Як розповіли в Генштабі, росіяни продовжують безуспішні наступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута, Кам’янки, Авдіївки та Мар’їнки Донецької області.

Загарбники завдали 24 авіаційних та одного ракетного удару, застосували один безпілотник «Шахед-136», здійснили понад 60 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. Але росіяни утримують свої підрозділи неподалік державного кордону України.

Фейкові перемоги: про «взяття» яких населених пунктів росіяни повідомляли кілька разівПо кілька разів росія повідомляла про захоплення Рубіжного, Пісків, Опитного, Мар'їнки та деяких інших населених пунктів. Більше – на інфографіці.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Білогорівка, Спірне, Виїмка, Невське та Федорівка.

На Бахмутському напрямку противник, незважаючи на значні втрати, продовжує штурмувати Бахмут. Також вів безуспішні наступальні дії наступ у районах населених пунктів Берхівка, Дубово-Василівка, Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське та Кліщіївка. Зокрема, лише біля Оріхово-Василівки минулої доби було більше 30 безуспішних атак.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник провів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Олександропіль, Кам'янка, Північне, Водяне, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області. Зокрема, у Мар'їнки ворог здійснив понад 20 атак.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону.

Авіація Сил оборони за добу завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів. Також наші захисники збили ворожий безпілотник «Орлан-10». Українські ракетники та артилеристи вразили зенітний ракетний комплекс «Бук-М1-2», 5 районів зосередження живої сили противника, 3 склади паливно-мастильних матеріалів та 1 комплекс радіолокаційної розвідки та контролю «Зоопарк».

«В населеному пункті Улянівка Васильківського району тимчасово зайнятої території Запорізької області, за наказом так званої “російської окупаційної адміністрації” до місцевого ангару звозять збіжжя зернових культур з прилеглих сільських господарств та ферм району. Окупанти, під виглядом купівлі по значно занижених цінах, просто конфіскують зернові», – розповіли у Генштабі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав дві причини, чому ЗСУ мають утримати Бахмут.

За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, бої за Бахмут зараз на піку напруги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: