Керівництво Миколаївщини підписало меморандум з Данією – деталі

Читать на русском
У межах заходів повоєнної відбудови України Данія взяла на себе відповідальність за відновлення Миколаєва.
facebook.com/anna.zamazeeva

Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва та посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен підписали меморандум про відбудову Миколаївської області.

Про це Замазєєва повідомила на своїй Facebook-сторінці.

Згідно зі словами посадовиці, йдеться про відновлення в Миколаївській області житла та робочих місць, які б заохочували місцевих мешканців повертатись додому.

«Тому я багато розповідала гостям про можливості місцевого бізнесу, про нашу промисловість, яка може зацікавити данських підприємців. Ми вже знайшли спільну зацікавленість у суднобудуванні, адже Миколаїв має потужні заводи, а Данія – сучасні технології виробництва», – зазначила вона.

Післявоєнне відновлення України: які країни взяли шефство над містами та областямиМайже три десятки країн виявили інтерес до відновлення українських міст та областей. Хто погодився взяти шефство і над яким регіоном – на інфографіці.

Крім того, голова Миколаївської облради й посол Данії обговорили ідею створення в Миколаєві данського кварталу або парку.

Як зазначається, у межах заходів повоєнної відбудови України Данія взяла на себе відповідальність за відновлення Миколаєва.

Міністерство закордонних справ країни раніше виділило 119,5 мільйона датських крон (16 мільйонів євро) на підготовку до зими у Миколаєві та Кременчуці, зосередившись на ремонті будівель та аварійному ремонті систем водопостачання та централізованого теплопостачання.

Після цього в грудні 2022 року було схвалено пакет допомоги для України в розмірі 265,6 мільйона євро, з яких 75 мільйонів євро спрямовані на гуманітарну підтримку, а 190,6 мільйона євро – на вирішення критично важливих для України пріоритетів в енергетичному секторі.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, кому запропонували, і хто вже погодився допомогти з відбудовую міст чи областей.

Раніше «Слово і діло» писало, які міста були повністю або частково зруйновані під час російської агресії.

Також на інфографіці – перші оцінки вартості післявоєнного відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: