Стало відомо, скільки безробітних приєдналися до проєкту «Армія відновлення»

Читать на русском
Лідерами за кількістю залучених безробітних є Полтавська, Донецька, Київська та Сумська області.
Фото: УНІАН

До виконання суспільно корисних робіт у рамках проєкту «Армія відновлення» залучили понад 8,5 тисяч безробітних.

Такими даними поділилася перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Соціологи з'ясували, скільки українців втратили роботу та частину доходу через війнуЩонайменше третина українців залишилися без роботи через війну. У тих, хто зберіг робоче місце, зарплата або не змінилася, або зменшилася. Лише у 9 відсотків зарплата зросла.

Вона заявила, що станом на 6 березня проект реалізується у 13 областях, днями приєдналися Дніпропетровська та Львівська області.

«Тільки з початку цього року було залучено 4900 безробітних, а всього з часу старту проекту залучено 8,5 тисячі людей. Вони отримують від держави оплату не менше ніж 6700 грн. У сумі за виконання робіт учасникам проекту вже виплатили майже 56 млн. гривень», – повідомила Свириденко.

Лідерами за кількістю залучених безробітних стали Полтавська (2621 особа), Донецька (1350 осіб), Київська (1193 особи) та Сумська (1179 осіб) області.

Нагадаємо, 13 січня в Україні було створено Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури. Його очолив екснардеп Мустафа Найєм.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав суму, необхідну для відновлення України у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: