Перші ЗРК Patriot вже в Україні – Міноборони Польщі

Читать на русском
Перші американські зенітні ракетні комплекси Patriot вже знаходяться в Україні, заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.
Фото: Міноборони США

Перші американські зенітні ракетні комплекси Patriot вже знаходяться в Україні.

Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак в інтерв'ю іспанській газеті La Razon, оприлюдненому у вівторок, 7 березня.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

«Я маю особливо наголосити, що завдяки докладеним Польщею зусиллям батареї Patriot або перші танки Leopard, серед іншого, досягли України. Ми не лише головний пункт передачі допомоги, а й один із найбільших донорів», – сказав він.

Блащак додав, що з початку війни Польща передала Україні зброї на понад 2,2 млрд євро.

«Я хочу наголосити, що тільки наші спільні дії – дії всього вільного світу – можуть схилити ваги цього несправедливого конфлікту на правильний бік. Щодо авіації, то рішення з цього приводу потрібно ухвалювати на ширшому союзницькому рівні», – сказав міністр.

Нагадаємо, 22 грудня 2022 року президент США Джо Байден оголосив про надання нового пакету військової допомоги для України на 2 мільярди доларів, куди увійшли і ЗРК Patriot.

Командувач Повітряних сил ЗСУ затвердив список військових, які навчатимуться роботі з ППО Patriot в одній із країн НАТО.

На початку січня Німеччина вирішила передати Україні БМП Marder та батарею Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: