Україна денонсувала низку договорів з рф та Білоруссю у сфері держкордону

Читать на русском
Серед іншого, уряд припинив дію договору з рф про співпрацю у сфері розвитку пунктів пропуску на держкордоні, підписаного в 2011 році в Донецьку.

Україна припинила дію деяких угод з росією та Білоруссю, які стосувалися сфери державного кордону.

Про це у своєму повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

За його словами, уряд денонсував договір з урядом рф «про співпрацю та взаємодію у сфері розвитку пунктів пропуску через українсько-російський державний кордон», підписаний у 2011 році в Донецьку.

Крім того, Кабмін припинив дію угоди про організацію спільного контролю у пунктах пропуску на українсько-білоруському державному кордоні, яку було підписано 1995 року в Києві.

Мельничук також повідомив, що Україна вийшла з домовленостей щодо «постачання спецтехніки та інших матеріальних засобів» для прикордонних військ держав-членів СНД.

Нагадаємо, на початку січня Кабінет міністрів розірвав угоду з рф щодо обслуговування ракетного комплексу «Сатана».

А в грудні уряд розірвав низку важливих договорів з Білоруссю. Зокрема, було припинено дію угоди про повітряне сполучення та взаємні поставки озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: