Україна завжди пам'ятатиме своїх героїв – звернення Зеленського

Читать на русском
У своєму зверненні президент повідомив про загибель Героя України Дмитра Коцюбайла. Воїн із позивним Да Вінчі, який захищав країну з 2014 року, прийняв свій останній бій під Бахмутом.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський повідомив про велику втрату – під Бахмутом загинув Герой України, боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат Дмитро «Да Вінчі» Коцюбайло.

Про це глава держави заявив у своєму вечірньому зверненні у вівторок, 7 березня.

Зеленський охарактеризував Коцюбайло як людину-символ української стійкості. Президент зазначив, що «Да Вінчі» захищав нашу незалежність з 2014 року і свого часу став одним із наймолодших громадян, котрі отримали звання Герой України.

«Вже понад дев'ять років українські герої у жорстоких боях за державу борються за майбутнє для України. Спокій та відносна безпека в тилових містах – це їхній подвиг. Наша впевненість у перемозі України – це їхня стійкість і сила.

Україна завжди пам'ятатиме своїх героїв. Наша пам'ять про них не загине. Загине цей ворог, який прийшов до України», – заявив президент.

Головне зі звернення Володимира Зеленського:

  • Сьогодні відбувся черговий обмін полоненими. 130 воїнів вдалося повернути додому із російського полону. І всі 130 – рядові та сержанти. Армія, ВМС, Нацгвардія, прикордонники та інші частини сил оборони. Так само, як і про кожен куточок нашої країни, який знаходиться в окупації, ми пам'ятаємо про кожну нашу людину, яка перебуває в російській неволі.

  • Подякував усім офіційним особам, причетним до процесу обміну українських воїнів: голові ГУР МО Кирилу Буданову, голові Офісу президента Андрія Єрмака, міністру внутрішніх справ Ігорю Клименку, заступнику начальника ГУР Дмитру Усову та омбудсмену Дмитру Лубинцю.

  • Відзначив бійців 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади, 56-ї окремої мотопіхотної, 93-ї та 54-ї окремих механізованих бригад, морпіхів, десантників 79-ї десантно-штурмової бригади, воїнів 55-ї артилерійської.

«Звільнимо всіх. Я дякую всім нашим бійцям на передовій, хто усвідомлює, наскільки важливо поповнювати обмінний фонд для нас, для України. Як би там не було, ми маємо вистояти. Як би там не було, маємо пам'ятати про всіх наших героїв», – підсумував президент.

Нагадаємо, напередодні Зеленський доручив Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному готувати допомогу для Бахмута та відреагував на відео з розстрілом воїна ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що президент може зустрітися із генеральним секретарем ООН Антоніо Гутеррішем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: