Українців заохочуватимуть більше читати – стратегія Мінкульту

Читать на русском
Українців мають намір привчити читати для всебічного розвитку особистості, зокрема, критичного мислення. Для цього розроблено десятирічну стратегію.

Уряд схвалив десятирічну «Стратегію розвитку читання», яку розробило Міністерство культури та інформаційної політики. Вона має на меті сформувати звички й потреби у читанні всіх українців.

Про це повідомляє пресслужба Мінкульту.

«На сьогодні читання для задоволення та розвитку як життєва практика почало поступатись споживанню «швидкої» інформації із соціальних мереж, доступному відеоконтенту і телебаченню. Ситуація в Україні є особливо гострою: замала кількість виданих книжок на душу населення, а показники кількості населення, що читає, стрімко падають», – йдеться у повідомленні.

Реалізація стратегія розвитку читання на 2023–2032 роки відбуватиметься за двома напрямами:

  • «Підтримка та розвиток книжкової екосистеми» – читачі матимуть доступ до якісної різножанрової книги, насамперед українськомовної, у різних форматах відповідно до потреб;

  • «Формування звички та потреби у читанні» – люди і спільноти обиратимуть читання як свідому та регулярну практику для дозвілля, навчання та розвитку.

Все це задля всебічного й гармонійного розвитку особистості, зокрема, критичного мислення, наголошується у повідомленні.

«Ми маємо підтримувати наших видавців, авторів, перекладачів, створювати сприятливі економічні умови для розвитку бізнесу в сфері книговидання та книгорозповсюдження», – зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Раніше повідомлялося, що Мінкультури хоче заборонити ввезення будь-яких книг із території Росії.

Також Верховна Рада заборонила російську музику та ввезення книг із країни-агресора.

Також відомо, що Мінкульт посилить правила виїзду за кордон для чоловіків-артистів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: