В Україні заборонили 18 російських книг

Читать на русском
Держкомітет телебачення і радіомовлення заборонив ввозити в Україну з Росії ще 18 книг, у яких знайшли пропаганду країни-агресора.

Держкомітет телебачення і радіомовлення заборонив ввозити в Україну з Росії ще 18 книг, у яких знайшли пропаганду країни-агресора.

Про це повідомляється на сайті відомства в п'ятницю, 22 січня.

«На обкладинках цих книг видавець розмістив рекламу російських видавництв Ексмо та АСТ, портал Yandex.ru, щодо яких в Україні рішенням РНБО застосовані спеціальні економічні санкції за систематичний випуск і розповсюдження літератури антиукраїнського змісту», - йдеться в повідомленні.

Також на обкладинках цих книг виявлена ​​реклама соціальної мережі ВКонтакте, «широко залученої до інформаційної війні проти України».

«Через цю соціальну мережу здійснюється рекрутинг найманців для участі в бойових діях проти України на тимчасово окупованих територіях Донбасу. До власників ВКонтакте рішенням РНБО у 2019 році були застосовані персональні спеціальні економічні та інші санкції», - підкреслили в Держкомтелерадіо.

У зв'язку з порушенням статей закону України Про видавничу справу і відповідно до пунктів критеріїв оцінки видавничої продукції, яка дозволена до поширення на території України, експертна рада ухвалила рішення віднести ці 18 видань до видавничої продукції, яка не дозволена на території країни.

Раніше Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення заборонила ввезення в країну з Росії ще 54 книг.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: