Ткаченко розповів, як хочуть відновлювати музей Сковороди на Харківщині

Читать на русском
Мінкультури шукатиме прямих донорів для відновлення таких об'єктів, як музей Сковороди на Харківщині.

Для відновлення таких об'єктів, як Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди у Сковородинівці Харківської області, Мінкультури планує шукати прямих донорів або шефів.

Про це повідомив міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко на брифінгу у Харкові у середу, 3 серпня.

Окупанти викрали та вивезли в Донецьк експонати з музеїв МаріуполяРосіяни викрали і вивезли в Донецьк більш ніж дві тисячі унікальних експонатів із музеїв Маріуполя. Міська влада готує звернення до Інтерполу.

«На Харківщині є один спеціальний об'єкт особливого значення Це Сковородинівка, музей, який було розбомблено, ми впевнені в цьому на 100%, навмисне. Ми наводили такі приклади на зустрічах з моїми колегами міністрами країн Європейського Союзу та Юнеско. Ці випадки буде зафіксовано як воєнні злочини. І над такими окремими випадками працюватимемо, щоб знайти прямих шефів, донорів для відновлення таких об'єктів», - сказав Ткаченко.

На його думку, також цілеспрямовано російські військові зруйнували історико-краєзнавчий музей в Іванкові (Київська обл.), де зберігалися картини Марії Приймаченко.

За словами Ткаченка, наразі не можна сказати точно, скільки грошей необхідно на відновлення музейного комплексу у Сковородинівці – треба спочатку оцінити характер руйнувань, а потім підготувати проектну документацію. Проте вже зараз можна сказати, що це щонайменше десятки мільйонів гривень, додав він.

Нагадаємо, у ніч на 7 травня у Сковородинівці на Харківщині внаслідок ракетного удару рф почалася пожежа в літературно-меморіальному музеї Сковороди.

У Маріуполі окупанти розбомбили будівлю Художнього музею.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: