Вступаємо в новий період: Резніков анонсував контрнаступ України

Читать на русском
Глава Міноборони Резніков заявив, що Україна вступає у новий період війни і готує контрнаступ.

Україна вступає у новий період війни з новим завданням – перемогти. Наразі триває підготовка до українського контрнаступу.

Про це написав міністр оборони Олексій Резніков.

Міністр зазначив, що рік тому Україна прийняла бій, який багато хто у світі вважав безнадійним. Українська армія дала відсіч ворогові, і країна вистояла.

Контрнаступ на фронті: коли ЗСУ почне звільнення окупованих територійПро те, коли Збройні сили можуть почати контрнаступ, які ризики несе затягування термінів, або передчасна атака – в матеріалі Слово і діло

«Тепер ми вступаємо в новий період. З новим завданням – перемогти. Рік тому багато хто очікував, що України за кілька тижнів не стане. Все змінилося. Сьогодні основне питання на порядку денному – якою буде перемога України? Відповідь проста. Перемога – це звільнення усіх наших територій до кордонів 1991 року і ліквідація небезпеки з боку росії. Перемога – коли Україна буде. Буде суверенною і незалежною у міжнародно визнаних кордонах. Успішною, заможною, сильною.А росії у нинішньому вигляді – не буде. Не буде терористичного московського режиму, який говорить про «братерство» і при цьому чинить геноцид», – написав Резніков.

Він зазначив, що супротивник все ще дуже небезпечний і має багато ресурсів, але стратегічно росія вже програла.

«Що нас очікує? Більше зброї, у тому числі – української. Для усіх Сил оборони. Будуть танки і бронетехніка. Ми будемо ще краще перехоплювати ракети і дрони терористів, з якої країни вони б не походили. Будуть нові програми підготовки наших захисників і захисниць за участі партнерів. Ми їх поширимо не тільки на армію, але й на гвардію та на всіх, хто б’ється поряд. Буде нова якість оборони за рахунок технологій. Ми будемо вражати сильніше і на більшу відстань, у повітрі, на землі, на морі та у кіберпросторі. Буде наш контрнаступ. Ми багато працюємо, щоб його підготувати і забезпечити», – розповів міністр.

Нагадаємо, США очікують, що Україна зможе розпочати контрнаступ навесні, сказав голова Пентагону Ллойд Остін.

Колишній директор ЦРУ розповів, за яких умов він буде успішним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: