НАБУ розслідує ймовірну брехню в декларації нардепки Саладухи

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку здійснюють досудове розслідування за фактом імовірних порушень в декларації члена парламенту.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують факти ймовірної брехні в декларації народної депутатки від фракції «Слуги народу» Ольги Саладухи.

Про це журналісту «Слово і діло» розповіли співрозмовники в органах правопорядку та свідчать матеріали судових проваджень.

Як відомо, Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло в декларації за 2020 рік нардепки Саладухи ознаки недостовірного декларування. Вона у 2020 році придбала земельну ділянку площею 780 кв. м у селі Колонщина Макарівського району Київської області, проте не вказала, що на ній розташований недобудований будинок площею 170 кв. м вартістю майже 3,18 млн грн.

Сама політик вказала, що цю землю було придбано 16 листопада 2020 року і нібито на день покупки та станом на кінець року на ділянці не було нерухомості чи незавершених об'єктів. Це, зокрема, підтверджується договором купівлі-продажу, в якому вказується, що земля вільна від забудов, та інформацією від продавця ТОВ «Нігма». Водночас НАЗК отримало відповідь від ТОВ «Лун». У ньому вказувалося, що фірма ще 15 червня 2019 року здійснило аерообліт в селі Колонщина з записом відео, на якому зафіксовано й вказаний будинок. Тобто вже в червні 2019 року нерухомість була, попри заперечення нардепки Саладухи.

Також це ж підтверджується інформацією від Національного центру управління та випробувань космічних засобів, який промоніторив зі супутника вказану земельну ділянку. Станом на 19 серпня 2020 року, тобто до купівлі землі депутатом, на ділянці розташований об'єкт нерухомості, ймовірно будинок. До того ж, на сайті самої компанії ТОВ «Нігма» продавався схожий готовий будинок такою самою площею, вартість якого може складати майже 3,11 млн грн. За даними експертизи, таке житло разом із землею може вартувати майже 3,35 млн грн. Тому НАЗК склало обґрунтований висновок і скерувала його до НАБУ, САП і Офісу генерального прокурора.

Наразі цю справу розслідують НАБУ і САП, а також проводять певні слідчі дії.

Нагадаємо, НАБУ розслідує ймовірну брехню у декларації голови бюро Інтерполу в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: