НАБУ розслідує ймовірну брехню в декларації голови бюро Інтерполу в Україні

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку розслідують факти ймовірних недостовірностей в декларації начальник департаменту поліції.
Василь Неволя

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують факти ймовірного недостовірного декларування начальником Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції-головою Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Василем Неволею.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного антикорупційного бюро та підтверджується співрозмовниками в антикорупційних органах.

За версією слідства, керівник НЦБ Інтерполу в Україні Неволя нібито вніс завідомо недостовірні відомості до щорічної декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, які відрізняються від достовірних на суму від 500 до 4000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (частина 1 статті 366-2 ККУ). В органах вважають, що начальник департаменту Інтеполу не вказав свою квартиру в Києва, дружину як члена сім'ї та її квартиру в Броварах Київської області.

31 січня детективи НАБУ провели обшук в квартирі, якою нібито користувався Неволя, у межах цієї справи і вилучили низку документів, яка мають значення для справи. Зокрема, там знайшли платіжки за комунальні послуги, видаткові накладні на ім'я Неволі та його замовлення як покупця з чеками. Також детективи знайшли договір щодо придбання майнових прав на трикімнатну квартиру, де покупцем вказаний Неволя. ВАКС наклав арешт на вилучене майно.

Нагадаємо, НАБУ розслідує виведення майже 250 млн грн з банку олігарха Олега Бахматюка. Також детективи ведуть слідство стосовно ймовірних порушень під час виплати юристам 24,5 млн грн держпідприємством «Антонов».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: