Апеляція ВАКС підтвердила обвинувальний вирок ексголові РДА Одещини

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без змін вирок, яким засудили до реального позбавлення волі колишнього керівника райдержадміністрації.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила вирок, яким до 8 років позбавлення волі засудили колишніх голову та головну спеціалістку Кілійської районної державної адміністрації Одеської області Віктора Грекова та Тетяну Волкову відповідно.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«6 березня 2023 року АП ВАКС завершила розгляд апеляційних скарг захисників обвинувачених на вирок ВАКС від 17 жовтня 2022 року про позбавлення волі ексголови та колишнього головного спеціаліста РДА Одеської області на 8 років кожного з позбавленням права обіймати посади держслужби в органах державної влади та інших держорганах, їх апараті строком 3 роки, з конфіскацією всього майна. За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги захисників, а вирок ВАКС – без змін», – інформує суд.

У повідомленні не вказується прізвища обвинувачених, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Віктора Грекова та Тетяну Волкову.

За версією обвинувачення, у березні-травні 2017 року головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку Кілійської РДА, діючи за попередньою змовою з головою Кілійської РДА, вимагала та отримала від фізичної особи неправомірну вигоду у розмірі 2300 доларів, за поновлення правовстановлюючих документів, а саме підготовку та укладання договору оренди на земельну ділянку, розташовану у Кілійському районі Одеської області.

Нагадаємо, ВАКС засудив до 6 років колонії колишнього начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Також антикорупційний суд засудив до 7 років колонії ексдиректорку держпідприємства зі структури НААН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: