ВАКС засудив до 7 років колонії ексдиректорку держпідприємства зі структури НААН

Читать на русском
Антикорупційний суд закінчив судовий розгляд справи за обвинуваченням колишньої очільниці дослідного господарства. Їй призначили позбавлення волі.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд засудив до 7 років позбавлення волі колишню виконувачку обов'язків директора державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб» зі структури Національної академії аграрних наук. Її спільнику теж призначили 7 років колонії.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексдиректорку ДП «Червоний землероб» Любов Реву та її спільника Максима Замрикота.

«27 вересня 2022 року колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишню виконувачку обов'язків директора держпідприємства «Червоний землероб» визнано винуватими у замаху на заволодіння 3,5 млн грн та засуджено до 7 років позбавлення волі. Її спільника визнано винуватим за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 366 та ч. 4 ст. 358 КК України. Йому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права займатись діяльністю у сфері права строком на три роки з конфіскацією половини майна», – інформує САП.

Також суд конфіскував половину майна в Реви та заборонив їй обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими і адміністративно-господарськими функціями на підприємствах, у статутних капіталах яких наявна частка державної власності, строком на три роки.

Вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

У ході досудового розслідування з'ясувалося, що у 2016 році колишня виконувачка обов'язків директора держпідприємства та її співучасник уклали між собою фіктивні договори про надання товариству юридичних послуг, а також акти виконаних робіт. Після чого вищевказані документи були подані до Господарського суду Кіровоградської області у справі про банкрутство із заявою про включення до реєстру вимог кредиторів вищевказаного держпідприємства грошових вимог у сумі понад 3,5 млн грн. Проте коштами так і не заволоділи з обставин, які не залежали від їх волі.

Нагадаємо, ВАКС слухає ще одну справу стосовно ексдиректорки ДП «Червоний землероб». Епізод стосується розтрати зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: