Туреччина і Азербайджан заявили про плани відбудувати Карабах

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про готовність разом з Азербайджаном повністю відновити Карабах.

Туреччина і Азербайджан готові заново відбудувати Нагірний Карабах після бойових дій, які в ньому відбувалися за весь час конфлікту.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в середу, 16 червня, виступаючи в парламенті Азербайджану, передає видання Oxu.

Війна в Нагірному Карабасі: три важливих уроки для УкраїниВійськове розв'язання проблеми Донбасу можливе тільки в разі невтручання Російської Федерації.

«Ми вчора (15 червня - ред.) проїхали по Карабаху, бачили, які там руйнування після 30 років конфлікту. Але Туреччина і Азербайджан разом все відбудують новий Карабах», - сказав Ердоган.

Як відомо, президент Туреччини перебуває з офіційним візитом в Азербайджані з 15 червня.

Напередодні він провів переговори з азербайджанським лідером Ільхамом Алієвим і побував в місті Шуша, який перейшов під контроль Баку після бойових дій восени 2020 року.

Ердоган і Алієв підписали Шушинську декларацію про союзницькі відносини. У документі йдеться про регулярне проведення спільних засідань Рад безпеки двох країн, а також координацію дій збройних сил і наданні допомоги один одному в разі виникнення загрози безпеки або суверенітету.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Азербайджан створить фонд відродження Нагірного Карабаху.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: