Весна має дати відчуття справжнього руху до перемоги – звернення Зеленського

Читать на русском
Українська влада і армія мають зробити все, щоб навесні став очевидним рух України до перемоги у війні з російською федерацією.

У середу, 15 лютого, президент України Володимир Зеленський провів економічну нараду щодо відновлення України, говорив з президентом Азербайджану та прем’єр-міністром Швеції. Він зазначив, що йде активна підготовка до міжнародних заходів, а також до стратегічної ініціативи України у війні.

Про це глава держави повідомив у своєму вечірньому зверненні.

«Сьогодні в нас був такий день, який можна назвати підготовчим. Підготовчий щодо міжнародних заходів, які відбудуться завтра-післязавтра. У ці дні. Позиція України, як і завжди, має бути почутою. Тож готуємо нашу позицію так, щоб гарантовано вона прозвучала.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

Підготовчим був цей день і щодо більш тривалої перспективи. Оборонні питання, економічні питання – і те, і інше з прицілом на весну цього року.

Ми маємо зробити весну такою, щоб справді відчувалося, що Україна рухається до перемоги. Це стосується підготовки наших сил оборони, постачання зброї для нашої держави й нашої стратегічної ініціативи у війні», – підкреслив Зеленський.

Він також наголосив, що будь-які намагання росії перехопити ініціативу повинні бути зламані, а бажання росіян утримувати в окупації українські території було все меншим.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Провів сьогодні економічну нараду – також щодо підготовки до весни. Багато питань. Всі стосуються економічного відновлення України, створення економічних можливостей для наших людей і галузей.

  • Аграрний сектор – дуже гостре питання гуманітарного розмінування землі. На рівні Кабінету Міністрів утворено міжвідомчу робочу групу, яка забезпечить активізацію цієї діяльності – очищення ґрунтів від мін і снарядів, що не розірвалися.

  • Уряд готує нові вагомі кроки в дерегуляції української економіки. Бізнес отримає спрощення у десятках напрямів – це стосується скасування різних бюрократичних дозволів та ліцензій.

  • Готуються кроки й у напрямі створення та підготовки робочих місць. Кожне робоче місце зараз у нашій країні – це допомога нашій стійкості. І це шлях для повернення наших людей в Україну.

  • Дуже змістовна розмова сьогодні відбулась і щодо євроінтеграційного напрямку. Ми робимо все, щоб підготувати старт переговорів щодо членства у ЄС. Зокрема, говорили про це під час візиту премʼєр-міністра Швеції.

  • Говорили також сьогодні дуже детально з паном премʼєр-міністром Швеції про подальшу оборонну допомогу, про зброю для нас, для України. Наші захисники й захисниці дуже очікують на шведські «Арчери» – одну з найсильніших артилерійських систем. І «Арчери» точно допоможуть нашим воїнам.

  • Говорив сьогодні з президентом Азербайджану. Подякував йому за щире бажання миру для України, за гуманітарну підтримку нашої держави й за мудрий погляд на захист міжнародного права. Домовилися співпрацювати в глобальних інституціях.

«Хочу подякувати нашим воїнам. Кожному й кожній, хто своєю стійкістю та хоробрістю на передовій дає нам змогу підготувати наші наступні оборонні кроки», – наголосив президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський приїде до Польщі для зустрічі із Байденом.

Також президент України висловився про ситуацію у Бахмуті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: