ЗСУ відбили нові атаки ворога на п'яти напрямках: зведення Генштабу

Читать на русском
Військові відбили понад 150 атак окупантів на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові за минулу добу відбили понад 150 атак окупантів на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 4 березня.

Вступаємо в новий період: Резніков анонсував контрнаступ УкраїниГлава Міноборони Резніков заявив, що Україна вступає у новий період війни і готує контрнаступ.

Основні зусилля росіяни зосереджують на веденні наступальних дій саме цих 5 напрямах.

Так, війська рф зПротягом минулої доби ворог обстріляв населені пункти Медведівка Чернігівської області; Собки, Бачівськ, Уланове, Кучерівка, Білокопитове, Старикове, Ходине, Рижівка, Атинське, Павлівка і Рясне на Сумщині та райони близько 10 населених пунктів Харківської області. Серед них - Стрілеча, Стариця, Вовчанськ, Бударки та Амбарне.

Як зазначили у Генштабі, на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань не виявлено.

На Куп'янському та Лиманському напрямках рф безуспішно вела наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна та Білогорівка Луганської області та Спірне і Веселе – Донецької. Були обстріли районів населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Зокрема, це Дворична, Куп'янськ, Крохмальне Харківської області, Макіївка, Невське, Кремінна, Діброва, Білогорівка Луганської області та Колодязі, Сіверськ, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник не полишає спроб оточити місто Бахмут. Протягом минулої доби наші воїни відбили численні атаки в районах населених пунктів Васюківка, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут та Іванівське Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Федорівка, Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Диліївка, Торецьк, Майорськ та Північне.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках росіяни безуспішно атакували позиції ЗСУ поблизу населених пунктів Новокалинове, Красногорівка, Кам'янка, Авдіївка, Північне, Водяне, Невельське, Мар'їнка та Перемога. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли в районах майже 30 населених пунктів. Серед них Веселе, Бердичі, Авдіївка, Перемога, Новомихайлівка, Водяне, Вугледар, Богоявленка та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах військові рф ведуть оборону. На окремих ділянках намагаються покращити тактичне становище, створити умови для відновлення наступу. Росіяни обстріляли понад 25 населених пунктів, зокрема Времівки, Новосілки, Зеленого Поля Донецької області та Гуляйполя, Залізничного, Гуляйпільського, Чарівного та Кам'янського Запорізької області, Очакова Миколаївської області та Берислава, Томариного, Козацького, Білозерки.

Нагадаємо, глава Міноборони припустив, коли може закінчиться війна з рф. У РНБО пояснили, що вважатимуть перемогою України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: