До України прибула очільниця Європарламенту

Читать на русском
Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук зустрівся з главою Європарламенту Робертою Метсолою та обговорив з нею шлях України до повноправного членства у ЄС.
stefanchuk.official/ Facebook

Президент Європейського парламенту ввечері 3 березня прибула до Києва, де зустрілася зі спікером Верховної Ради Русланом Стефанчуком.

Про це Роберта Метсола повідомила у Twitter.

«Добре повертатися до України. До цих хоробрих людей, які надихнули світ. До героїв, які відмовляються здаватися. До тих, хто пожертвував усім заради наших цінностей. До європейців, чий дім у нашому Європейському Союзі», – написала вона.

Також вона зазначила, що у майбутньому Україна неодмінно стане членом Європейського Союзу. Про це зокрема йшлося під час зустрічі глави Європарламенту зі спікером Верховної Ради України.

«Обговорив також санкції проти рф. Маємо зупинити всі можливості обходу цих санкції. Подякував Євросоюзу за фінансову підтримку, за макрофінансову допомогу. Заторкнули пропозиції Китаю щодо так званого «мирного договору». Закцентував, що ми маємо формулу миру, запропоновану президентом України Володимиром Зеленським. І саме до підтримки цієї ініціативи ми закликаємо світ»,написав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook.

Додамо, Роберта Метсола була одна з перших політиків найвищого рангу, яка відвідала Київ після широкомасштабного вторгнення рф – вона здійснила перший візит у ще 1 квітня 2022 року.

Нагадаємо, Руслан Стефанчук розповів, коли саме Україна розраховує на запрошення до НАТО.

Також повідомлялося, що Європарламент ухвалив резолюцію до річниці вторгнення росії в Україну.

Крім того, у Європарламенті закликали передати Україні танки західного зразка та прискорити вступ до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: