Справа голови райсуду Кіровоградщини: помічницям судді продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинувачених.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 28 квітня строк дії обов'язків, покладених на помічниць судді Кіровського районного суду Кропивницького Світлану Муравйову та Олену Долю. Їх обвинувачують у зловживанні впливом разом із головою Олександрівського райсуду Кіровоградської області Павлом Івченком.

Такі рішення 28 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Продовжити на два місяці, тобто до 28 квітня 2023 року, строк дії обов'язків, покладених на обвинувачену (Світлану Муравйову – ред.) у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у вигляді застави... Продовжити на два місяці, тобто до 28 квітня 2023 року, строк дії обов'язків, покладених на обвинувачену (Олену Долю – ред.) у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у вигляді застави», – йдеться в рішеннях.

Обидві обвинувачені зобов'язані: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із свідками та обвинуваченими, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру у зловживанні впливом голові Олександрівського райсуду Кіровоградської області Павлу Івченку, помічницям судді Кіровського райсуду Кропивницького Світлані Муравйовій та Олені Долі.

За версією слідства, суддя вимагав від громадянина грошові кошти за вплив на ухвалення рішення іншим суддею одного з районних судів Кропивницького щодо не притягнення особи до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. З метою реалізації умислу та впливу на суддю, який мав розглядати справу про адміністративне порушення, Івченко залучив до вчинення злочину помічників суддів.

Наразі справу Івченко та помічників суддів слухають у Вищому антикорупційному суді по суті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: