ВРП відсторонила голову райсуду Кіровоградщини

Читать на русском
Орган державної влади відсторонив від здійснення правосуддя очільника одного з райсудів Кіровоградщини, оскільки його обвинувачують у корупції.

Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя голову Олександрівського районного суду Кіровоградської області Павла Івченка, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у зловживанні впливом.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

«Вища рада правосуддя вирішила задовольнити клопотання заступника генерального прокурора – керівника САП та тимчасово відсторонити суддю Олександрівського районного суду Кіровоградської області Павла Івченка від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Відсторонення триватиме до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження», – інформує орган.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру у зловживанні впливом голові Олександрівського райсуду Кіровоградської області Павлу Івченку, помічницям судді Кіровського райсуду Кропивницького Світлані Муравйовій та Олені Долі.

За версією слідства, суддя вимагав від громадянина грошові кошти за вплив на ухвалення рішення іншим суддею одного з районних судів Кропивницького щодо не притягнення особи до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. З метою реалізації умислу та впливу на суддю, який мав розглядати справу про адміністративне порушення, Івченко залучив до вчинення злочину помічників суддів.

Наразі справу Івченко та помічників суддів слухають у Вищому антикорупційному суді по суті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: