ВАКС продовжив обов'язки голові райсуду Кіровоградщини та помічницям судді

Читать на русском
Антикорупційний суд продовжив на два місяці строк дії обов'язків, покладених на голову райсуду та двох помічниць судді.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 28 лютого строк дії обов'язків, покладених на голову Олександрівського районного суду Кіровоградської області Павла Івченка. Його підозрюють у зловживанні впливом.

Таке рішення 28 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора САП задовольнити. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Павла Івченка – ред.), на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України, у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у вигляді застави, ухвалою слідчого судді ВАКС від 12.09.2022, у кримінальному провадженні. Визначити термін дії обов'язків, покладених судом на підозрюваного (Павла Івченка – ред.), до 28.02.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС обрав Івченку запобіжний захід у вигляді 148 860 грн застави. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Кіровоградської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із свідками, а також з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

Також до 28 лютого ВАКС продовжив обов'язки помічницям судді Кіровського райсуду Кропивницького Світлані Муравйовій та Олені Долі. Перелік зобов'язань такий самий.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру у зловживанні впливом голові Олександрівського райсуду Кіровоградської області Павлу Івченку, помічницям судді Кіровського райсуду Кропивницького Світлані Муравйовій та Олені Долі.

За версією слідства, суддя вимагав від громадянина грошові кошти за вплив на ухвалення рішення іншим суддею одного з районних судів Кропивницького щодо не притягнення особи до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. З метою реалізації умислу та впливу на суддю, який мав розглядати справу про адміністративне порушення, Івченко залучив до вчинення злочину помічників суддів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: