США планують заручитися підтримкою союзників у можливих санкціях проти Китаю – Reuters

Читать на русском
США хоче заручитися підтримкою держав-партнерів для координації будь-яких можливих санкцій проти Китаю, якщо він допоможе росії у війні проти України.

Сполучені Штати Америки озвучують своїм близьким союзникам можливість введення нових економічних обмежень проти Китаю, якщо він надасть росії озброєння для війни проти України. Мета дискусій, які поки знаходяться на попередній стадії, полягає в пошуці підтримки.

Про це повідомляє Reuters.

США повідомляють найближчих союзників про можливість запровадження нових санкцій проти Китаю, якщо він надасть військову підтримку росії.

Вашингтон особливо хоче заручитися підтримкою держав з «Великої сімки» для координації будь-яких можливих санкцій проти Пекіну. Це основна група країн, які підтримують санкції проти росії після її вторгнення в Україну.

Початковими кроками адміністрації Байдена стали неформальні контакти на рівні персоналу та на дипломатичному рівні, включаючи міністерство фінансів, йдеться у повідомленні Reuters. Які саме санкції запропонують США, поки що неясно. В останні тижні США та його союзники заявляли, що Китай розглядає можливість постачання зброї росії. Китай це заперечує.

У Reuters зазначили, що серед викликів застосування санкцій проти Китаю, є його повна інтегрованість у головні економіки Європи та Азії. Це ускладнює переговори для США, оскільки їхні союзники стримані у віддаленні від КНР.

«Вашингтон повинен змусити Китай обирати між доступом до фінансової системи США або допомогою росії у війні», – заявив експерт по санкціях експрезидента Дональда Трампа Ентоні Руджеро.

Нагадаємо, про те, що Китай розглядає можливість передачі зброї військам росії, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Крім того, влада США викрила китайську компанію у передачі «вагнерівцям» супутникових знімків.

Раніше повідомлялося, що в США попередили Китай про «трагічні наслідки» передачі зброї росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: