ВАКС знову продовжив обов'язки обвинуваченому у газовій справі Онищенка

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків обвинуваченому.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 26 квітня строк дії обов'язків, покладених на колишнього директора ТОВ «Торговий дім «Київгазенерго» Романа Гумініченка, обвинуваченого у причетності до «газової справи» екснародного депутата Олександра Онищенка.

Таке рішення 27 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Продовжити обвинуваченому (Роману Гумініченку – ред.) строк дії покладених на нього обов'язків. Строк дії ухвали встановити до 26 квітня 2023 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, суд заарештував Гумініченка із альтернативою 744 тис. грн застави. Пізніше ВАКС стягнув частину його застави за невиконання обов'язку і підвищив її розмір. В листопаді 2022 року САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо Гумініченка.

За версією обвинувачення, Гумініченко є одним з 29 учасників справи за фактом розкрадання природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Він є директором одного з підконтрольних нардепу-організатору схеми підприємств, що стало переможцем фіктивних аукціонів з продажу газу, що купляли за заниженою ціною, а згодом перепродували за ринковою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: