Газова справа Онищенка: обвинувачення фігуранта залишили у ВАКС

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишилила без задоволення клопотання захисника обвинуваченого про направлення справи до іншого суду.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила у ВАКС кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього директора ТОВ «Торговий дім «Київгазенерго» Романа Гумініченка у причетності до «газової справи» екснародного депутата Олександра Онищенка.

Таке рішення 6 грудня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання адвоката, подане в інтересах обвинуваченого (Романа Гумініченка – ред.) залишити без задоволення. Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення, є остаточною й оскарженню не підлягає», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, суд заарештував Гумініченка із альтернативою 744 тис. грн застави. Пізніше ВАКС стягнув частину його застави за невиконання обов'язку і підвищив її розмір. Нещодавно САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо Гумініченка.

За версією слідства, Гумініченко є одним з 29 учасників справи за фактом розкрадання природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Він є директором одного з підконтрольних нардепу-організатору схеми підприємств, що стало переможцем фіктивних аукціонів з продажу газу, що купляли за заниженою ціною, а згодом перепродували за ринковою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: