Окупанти можуть планувати масований ракетний удар на найближчі дві доби

Читать на русском
Сам факт активності ворожої авіації вже може свідчити про підготовку до масованого удару по Україні.
фото: mind.ua

Протягом найближчих двох діб країна-агресор може здійснити масований ракетний обстріл території України.

Про це повідомляє керівниця об'єднаного прес-центру ОК «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу Еспресо.

«Ми спостерігаємо певну активність авіації ворога, але вона поки що непов'язана з безпосередньою підготовкою до атаки», - вказала речниця.

У ЗСУ пояснили, чому росія не завдавала по Україні ракетних ударів у роковини вторгненняУ ЗСУ заявили, що росія, ймовірно, не мала можливості завдати масованого ракетного удару по Україні на роковини вторгнення.

Окрім цього, Гуменюк зазначила, що сам факт активності вже може свідчити про підготовку до масованого удару.

«Враховуючи ті терміни, які противник витримав від минулої масованої ракетної атаки, а також ті попередні заходи, які він вже провів, тобто розслідування за допомогою БПЛА та запуску «Шахедів», намагаючись перевірити готовність та потужність нашої ППО, - все це може свідчити про достатньо цікавий інтервал до повтору такої атаки від сьогоднішнього вечора та протягом найближчих двох діб», - попередила представниця ОК «Південь».

Нагадаємо, що російські окупанти нарощують кількість ракетоносіїв у Чорному морі та активізують повітряну розвідку. Ще 26 лютого всі ракетоносії рф перебували в пунктах базування. Тоді Гуменюк зазначила, що це може бути обманний маневр, щоб приспати пильність ЗСУ.

Раніше керівник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім закликав українців не ігнорувати повітряну тривогу найближчим часом, оскільки росіяни вже кілька днів технічно готові до нового ракетного удару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: