Україна розірвала угоду з рф щодо обслуговування ракетного комплексу «Сатана»

Читать на русском
Україна розірвала угоду з рф щодо обслуговування ракетного комплексу «Сатана», укладену в лютому 2006 року.

Україна розірвала угоду з рф щодо обслуговування ракетного комплексу «Сатана», укладену в лютому 2006 року.

Про це повідомив у телеграмі представник Каміну в Раді Тарас Мельничук.

Кабінет міністрів України припинив дію угоди з російським урядом щодо продовження терміну експлуатації ракетного комплексу 15П118М («Сатана»). Відповідне рішення було ухвалено під час засідання уряду 6 січня.

Рада розірвала договір про дружбу між Україною та РФ: як голосували нардепиДоговір про дружбу між Україною та Росією припинить дію з 1 квітня 2019 року. Хто в Раді підтримав це рішення – на інфографіці.

«Документом передбачалося проведення українськими державними підприємствами сервісного обслуговування ракет стратегічного призначення 15П118М, які перебувають в експлуатації рф («Сатана»). Згідно з договором обслуговувати російські ракети мали Конструкторське бюро «Південне» імені М. Янгеля, яке в договорі називають головним розробником, і виробник - ДП «Південмаш імені А. Макарова», - йдеться у повідомленні.

Як наголошується в постанові уряду, угода припинена через докорінну зміну обставин її дії, що виключає проведення головним розробником та виробником сервісного обслуговування ракет стратегічного призначення 15П118М, що перебувають в експлуатації в росії.

Раніше Україна припинила співпрацю з росією в галузі атомної енергетики.

Також ми писали про те, що Кабмін розірвав угоду з рф про паралельну роботу енергосистем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: