Зведення Генштабу: Сили оборони знищили 10 безпілотників і позицію ППО ворога

Читать на русском
Росіяни зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках. У деяких районах ворог збільшує чисельність особового складу та залучає солдатів строкової служби.
Фото: Генштаб ЗСУ

Противник продовжує атакувати позиції ЗСУ на сході України, незважаючи на значні втрати.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 27 лютого.

За даними українських військових, росіяни зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. У деяких районах ворог збільшує чисельність особового складу.

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

Так, на тимчасово окуповану територію Луганської області було перекинуто до 200 військовослужбовців строкової служби з Ростовської області.

Минулої доби РФ завдала по території України завдав 8 ракетних і 28 авіаційних ударів, 12 з них - іранськими ударними БПлА типу «Шахед-136». Крім того, окупанти здійснили понад 55 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Українські захисники відповіли на ці удари знищенням живої сили та техніки росіян – авіація Сил оборони чотири рази атакувала райони зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили один пункт управління, один район зосередження живої сили та одну позицію ППО.

«Також наші воїни за поточну добу знищили 9 (!) з 12 іранських ударних БПлА типу «Шахед-136» та 1 – типу «Zala», – зазначили в Генштабі.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник провів кілька безуспішних наступальних дій. Зокрема, у напрямку населених пунктів Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне та Виїмка – Донецької. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Курилівка, Кислівка, Табаївка Харківської області; Невське, Краснопопівка, Діброва Луганської області та Роздолівка – Донецької.

На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали населені пункти, зокрема, Желєзнянський, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка та Озарянівка Донецької області.

Резніков назвав кількість щоденних втрат окупантів під БахмутомОкупанти дотримуються божевільної тактики: вони посилають проти ЗСУ хвилі вагнерівців або колишніх полонених, щоб відвоювати кілька метрів землі.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник продовжує атакувати позиції наших військ, здійснив кілька безуспішних атак у напрямку Кам'янки, Красногорівки та Мар'їнки Донецької області. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли районів населених пунктів Авдіївка, Нетайлове, Водяне, Першотравневе, Мар'їнка, Богоявленка, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Ненудне та Вугледар.

Противник продовжує зазнавати втрат. Тому для надання медичної допомоги своїм військовослужбовцям активно використовує місцеву інфраструктуру на тимчасово захоплених територіях.

Так, у населеному пункті Каланчак, на базі місцевої лікарні облаштовано військовий шпиталь. Туди вже привезли близько 150 поранених військовослужбовців збройних сил Російської Федерації. За наявною інформацією, медичний персонал – виключно росіяни.

У Генштабі також наголосили, що ворог продовжує здійснювати заходи щодо дискредитації Сил оборони України та залякування мешканців тимчасово захопленої частини Херсонщини. Противник знову обстріляв із мінометів житлові квартали населеного пункту Олешки та звинуватив у цьому ЗСУ.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ знищили ще 560 окупантів. Таким чином, загальні втрати російської армії становили 148 тисяч 690 військових.

Раніше британська розвідка повідомила, що елітні підрозділи окупантів зараз уже набагато менш професійні, ніж на початку війни через доукомплектацію після втрат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: