У Генштабі розповіли, скільки атак окупантів відбито за добу

Читать на русском
Минулої доби ЗСУ відбили більше 60 атак окупантів. Росіяни завдали 8 ракетних та 32 авіаційних ударів, здійснили 85 обстрілів з РСЗВ.
Фото: lb.ua

Російські війська продовжують вести наступ на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. Минулої доби українські військові відбили там більше 60 атак.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Противник за добу завдав 8 ракетних та 32 авіаційних ударів, здійснив 85 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Загроза подальших ракетних ударів є значною по всій території України, зазначили в Генштабі.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Обстріляно населені пункти у Чернігівській, Сумській та Харківській областях.

На знак солідарності: яку допомогу пообіцяли Україні союзники до роковин вторгнення рфДо роковин вторгнення росії союзники України оголосили про додаткову військову та фінансову допомогу, докладніше – на інфографіці.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник провів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Макіївка, Площанка, Кремінна, Діброва та Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Берхівка, Ягідне та Бахмут Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник продовжує атакувати позиції наших військ, зробив кілька безуспішних наступів у напрямку Кам'янки, Красногорівки та Мар'їнки Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів, на Херсонському напрямку від артилерійського вогню окупантів постраждали 25 населених пунктів.

Українська авіація завдала 4 ударів по районах зосередження окупантів. А підрозділи ракетних військ та артилерії вразили один пункт управління, два райони зосередження живої сили противника та дві позиції протиповітряної оборони.

Нагадаємо, як розповіли у ЗСУ, Бахмут залишається епіцентром наступу російських окупантів, які намагаються тут прорвати оборону.

Глава української розвідки Кирило Буданов упевнений, що росія не має наміру повторно атакувати Київ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: