Мер Мелітополя розповів, скільки жителів залишили місто з початку окупації

Читать на русском
За даними Федорова, за рік із міста виїхало дві третини населення. Крім того, понад 1000 цивільних побували у полоні в окупантів.

Мер Мелітополя Іван Федоров розповів, як змінилося життя міста за рік окупації.

Своїми спостереженнями він поділився в ефірі інформаційного телемарафону.

Окупанти готують старшокласників Мелітополя до служби в армії росії – мерВ окупованому росіянами Мелітополі зараз працюють менше половини шкіл, але навіть у них не вистачає вчителів та школярів.

За даними Федорова, починаючи з 24 лютого минулого року місто залишили 2/3 мелітопольців – майже 100 тисяч людей. У той же час понад 1000 цивільних побували в полоні в окупантів.

Мер зазначив, що російська армія робить все можливе для того, щоб тримати мирне населення у страху.

«Вони почали нову хвилю терору та запускають нову брехню. Просто ходять будинками, дворами і розповідають свою пропаганду. Що нібито коли прийдуть Збройні Сили України, то вони всіх масово вбиватимуть. Ми робимо все, щоб зв'язуватися з нашими жителями та розповідати правду», – наголосив Федоров.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що загарбники готують нову хвилю примусової паспортизації у тимчасово окупованому Мелітополі.

Раніше Федоров заявив, що загарбники змушують дітей на окупованих територіях писати листи та збирати посилки російським солдатам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: