Рф може завдати нового удару після 24 лютого, коли всі «видихнуть» – Гуменюк

Читать на русском
Сьогодні є ймовірність застосування росією дронів-камікадзе або ракетних атак. Проте ворог може завдати удару і після 24 лютого.
Колаж 24 каналу

Протягом дня зберігається ймовірність застосування росією дронів-камікадзе Shahed або ракетних ударів. Проте ворог може завдати удару і після 24 лютого.

Про це в ефірі телемарафону заявила спікер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Загроза ракетних обстрілів: чи завдавала росія масованих ударів у «символічні дати»Із символічними для росії датами пов'язують підвищений ризик ракетних ударів, цього тижня це 23 та 24 лютого. На інфографіці – чи обстрілювала рф Україну в інші сакральні дати.

«Ми говоримо про те, що, не спостерігаючи активності у морі, ми можемо сказати, що вони вишукують нову тактику. Цілком можливо застосування «Шахедів» ще сьогодні протягом дня, абсолютно не виключена і ракетна атака. Крім того, можу сказати, що усвідомлюючи, що ми зосереджені на датах 23-24 лютого, ворог може перечекати цей період і завдати удару, коли нібито всі видихнуть», – пояснила Гуменюк.

Вона додала, що треба бути напоготові і не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Гуменюк зазначила, що зменшення активності ворога на морях може свідчити про пошук нової тактики. Зараз корабельне угруповання росії на Чорному та Азовському морях поменшало, серед кораблів ворога відсутні ракетоносії.

Однак, за її словами, їхня відсутність може свідчити про підготовку до виконання бойових завдань.

Нагадаємо, в РНБО, Повітряних силах ЗСУ та Офісі президента попереджали про те, що росія може завдати удару по Україні 23-24 лютого.

У ГУР припустили, що можливий «невеликий обстріл».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: