Росіяни депортують дітей із Херсонщини до Криму – ISW

Читать на русском
Російська влада депортує українських дітей із окупованих районів Херсонської області на окупований півострів Крим.
фото: dyvys.info

Російська влада депортує українських дітей із окупованих районів Херсонської області на окупований півострів Крим.

Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 27 січня із посиланням на візуальне розслідування, проведене російським опозиційним виданням.

Як депортованим до росії українцям повернутися додомуСтартував експериментальний проєкт з оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Скористатися послугою можуть депортовані в росію українці, детальніше – на інфографіці.

«На сайті «Усиновлення в Московській області» зображено 14 дітей віком від двох до п'яти років з Херсонської області у дитячому будинку «Ялинка» у Сімферополі, окупований Крим… Дитячий будинок «Ялинка» знаходиться в підпорядкуванні МОЗ Криму (створена окупантами незаконна структура – ред.) та спеціалізується на вихованні дітей із захворюваннями нервової системи, психічними та поведінковими розладами, порушеннями слуху та зору, ВІЛ-інфекцією. Офіційний робочий мандат дитячого будинку «Ялинка» передбачає виховання у його дітей «патріотизму та громадянськості» на тій підставі, що «Крим знаходиться на півдні Росії» та формування «усвідомлення себе громадянином багатонаціональної росії», - йдеться у повідомленні.

Як пише ISW, голова Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Філіппо Ґранді 27 січня підтвердив, що росія систематично порушує «основоположні принципи захисту дітей», віддаючи українських дітей на усиновлення.

Нагадаємо, окупаційні війська прискорюють депортацію українців із захоплених районів до рф.

Також повідомлялося, скільки депортованих до росії дітей вже повернули в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: