Суд скасував два штрафи для нардепа СН Пашковського

Читать на русском
Антикорупційний суд за клопотанням захисника обвинуваченого депутата скасував накладання грошового стягнення за неявки в засідання.
Максим Пашковський

Вищий антикорупційний суд скасував накладання 10 736 грн грошового стягнення на народного депутата від фракції «Слуги народу» Максима Пашковського.

Таке рішення 21 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд спочатку 16 січня оштрафував Пашковського на 5368 грн, а потім ще 19 січня на таку ж суму. Втім адвокат подав клопотання про скасування цих рішень суддів, оскільки неявки були поважними.

«Задовольнити клопотання адвоката та скасувати ухвалу ВАКС від 16.01.2023 про накладення на (Максима Пашковського – ред.) грошового стягнення у розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 5368 грн, та скасувати ухвалу ВАКС від 19.01.2023 про накладення на (Максима Пашковського – ред.) грошового стягнення у розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 5 368 грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушення в декларації нардепа Пашковського. Пізніше на підставі цих матеріалів НАБУ і САП повідомили політику про підозру.

За версією обвинувачення, у декларації за 2020 рік нардепа не вказав квартиру вартістю близько 2 млн грн, яку він орендував протягом року. Таким чином, він не задекларував нерухоме майно, що більш ніж у 865 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги п. 2 ч. 1 та абз. 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: