У США готові до переговорів з росією щодо України тільки за однієї умови

Читать на русском
Якщо Україна перестане боротися, то перестане існувати як держава, нагадала заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд.

Сполучені Штати Америки готові до переговорів з російською федерацією щодо ситуації України лише на основі «формули миру», яку запропонував президент Володимир Зеленський.

Про це в інтерв'ю російській агенції «ТАСС» заявила заступниця державного секретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

«Українська сторона запропонувала план з досягнення миру з десяти пунктів. Росія на цей план ніяк не відреагувала. Якби мирні переговори розпочалися на основі формули справедливого миру, запропонованої українцями, звичайно, ми б це підтримали», – заявила вона.

Нуланд також згадала про висловлювання президента Джо Байдена під час візиту до Польщі, зазначивши, що якщо рф припинить боротьбу, то закінчиться війна, а якщо Україна перестане битися – закінчиться Україна.

Як відомо, президент України у своєму виступі на саміті G20 восени 2022 року представив мирний план з 10 пунктів, який охоплює такі питання, як безпека і виведення російських військ з української території.

А 23 лютого стало відомо, що Генасамблея ООН підтримала українську «формулу миру».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: