ЗМІ оцінили втрати російських мільярдерів за рік війни росії проти України

Читать на русском
Найбільших фінансових втрат зазнав власник Северсталі Олексій Мордашов. У першу трійку за обсягом втрат також потрапили Володимир Лісін та Роман Абрамович.
Роман Абрамович та Олексій Мордашов

Статки найбагатших росіян з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну зменшилися майже на 20%.

Про це йдеться у звіті Bloomberg, опублікованому 24 лютого.

Британія впровадила санкції ще проти чотирьох російських олігархівБританія запровадила чергові санкції ще проти чотирьох російських олігархів, які причетні до фінансування війни рф проти України.

У виданні повідомили, що за день до вторгнення військ росії 23 російських мільярдери, що входять до числа 500 найбагатших людей світу, мали в своєму розпорядженні сукупний капітал у розмірі 339 мільярдів доларів.

При цьому зараз вони володіють активами на 272 мільярди – за рік статки скоротилися на 67 млрд.

Найбільших фінансових втрат зазнав власник «Сєвєрсталі» Олексій Мордашов, який втратив $6,7 млрд. Тепер його активи оцінюються в $19,8 млрд.

Другий рядок займає голова Новолипецького меткомбінату Володимир Лісін (-$5,8 млрд), а замикає трійку бізнесмен Роман Абрамович, який за рік війни збіднів на $5,6 млрд.

Нагадаємо, на початку лютого повідомлялося, що США вперше дозволили передати конфісковані кошти олігарха Росії на користь України.

Раніше СБУ викрила спроби двох російських мілірдерів Сергія Чемезова та Михайла Шелкова уникнути націоналізації майна, яке було на балансі їхніх колишніх підприємств в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: