ВАКС зобов'язав НАБУ розслідувати можливу корупцію на Хмельниччині

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив скаргу Кам'янець-Подільської міської ради на бездіяльність Національного бюро.

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити кримінальне провадження за фактом можливої незаконної забудови земельної ділянки комунального некомерційного підприємства «Кам`янець-Подільська міська лікарня».

Таке рішення 31 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, Кам'янець-Подільська міська рада Хмельницької області подала до НАБУ заяву про злочин. У заяві повідомляється про можливе знищення комунального майна та незаконної забудови земельної ділянки, яка є власністю територіальної громади міста Кам'янець-Подільського. Там зазначається на необхідності провести перевірку законності проведення будівельних робіт на території КНП «Кам`янець-Подільська міська лікарня».

Під час проведення цих робіт було демонтовано будівлю фізіотерапевтичного відділення, загальною площею 1245,4 кв. м. На цій же земельній ділянці здійснюється забудова без згоди власника, тобто, Кам'янець-Подільської міської ради та без дотримання встановленого порядку відчуження та списання комунального майна. Забудову здійснює приватне підприємство «Капітал-Буд Сучасне Будівництво» на підставі договору, який не зареєстрований у встановленому законом порядку. На думку заявника, цими діями було завдано 6,96 млн грн збитків.

До того ж, рішенням Господарського суду Хмельницької області визнано недійсним договір на право забудови цієї земельної ділянки. Проте НАБУ не порушило справу, оскільки вважає, що відсутній склад злочину, який підслідний. Втім ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити провадження.

Нагадаємо, ВАКС зобов'язав відкрити справу стосовно заступника міністра соціальної політики. Раніше антикорупційний суд зобов'язав генеральну прокурорку Ірину Венедіктову порушити справу стосовно народного депутата Вадим Новинського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: