ЗСУ відбили близько 90 атак росіян на п'яти напрямках – Генштаб

Читать на русском
Росіяни наступають на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках – там відбито понад 90 їхніх атак.

Українські військові минулої доби відбили близько 90 атак російської армії на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб зранку 23 лютого.

За добу противник завдав 10 ракетних та 19 авіаційних ударів, здійснив 37 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

З мінометів та артилерії обстріляно 7 населених пунктів у Чернігівській та Сумській областях, а також 18 районів населених пунктів у Харківській області.

Динаміка знищення російських окупантів в УкраїніНайбільші втрати росіян за місяць були цього січня – 21 тисяча 700 убитих, а за тиждень – на початку війни. З 24 лютого до 2 березня було вбито 9 тисяч окупантів.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник провів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Стельмахівка, Кремінна, Білогорівка, Федорівка. З артилерії обстріляно райони понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує атакувати позиції наших військ поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Берхівка, Ягідне, Малоільїнівка, Бахмут. Обстріляли понад 20 населених пунктів.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник вів наступ поблизу Новобахмутівки, Авдіївки, Водяного, Невельського, Мар'їнки, Перемоги, Вугледара та Пречистівки. У Генштабі зазначили, що минулої доби окупанти здійснили 43 безуспішні атаки біля цих населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках було обстріляно райони понад десятка населених пунктів.

Українська авіація минулої доби завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу ворога на вогневій позиції. А наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили противника та склад боєприпасів.

«У зв'язку з провалом наступу та значними втратами в живій силі під Вугледаром, особовий склад добровольчого, так званого козачого загону, переданий 155 бригаді морської піхоти тихоокеанського флоту, відмовляється від подальшої участі у наступальних діях», – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, в українській розвідці заявили, що обіцяний наступ росії стартував з початку лютого, він триває як мінімум на чотирьох-п'яти напрямках.

Кирило Буданов підтвердив свій прогноз про те, що з середини до кінця весни в Україні будуть вирішальні бої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: