Джонсон заявив про плани стати генсеком НАТО

Читать на русском
Колишній британський прем'єр готовий запропонувати свою кандидатуру на пост голови НАТО. При цьому він наголосив, що підтримуватиме Україну незалежно від своєї посади.
Фото: Reuters

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон готовий запропонувати свою кандидатуру на посаду генерального секретаря НАТО.

Про це британський політик заявив 23 лютого в ефірі національного телемарафону.

НАТО: де і з якою метою здійснюються операції та місії Північноатлантичного альянсуНАТО на сьогоднішній день здійснює місію в Косові та Іраку, місію з патрулювання повітряного простору та охорони Середземного моря. Докладніше – на інфографіці.

Журналісти зазначили, що у різний час Джонсон був письменником, журналістом, мером Лондона, головою МЗС та прем'єром Британії. Після цього його запитали, чи не має планів очолити НАТО.

«НАТО? Дуже вдала думка. Я маю всім оголосити, що є такий задум. Нехай ніхто не забуває, що такий кандидат є у резерві. Я розглядаю себе як кандидата. Це дуже хороша посада, важлива», – заявив Джонсон.

Експрем'єр також додав, що Україна рано чи пізно точно приєднається до НАТО і що він підтримуватиме нашу країну «на будь-якій посаді».

Нагадаємо, термін повноважень нинішнього генсека Альянсу, Йєнса Столтенберга, спливає восени 2023 року. В НАТО поки не заявляли про плани продовжувати його мандат.

Раніше Джонсон заявив про необхідність передати Україні винищувачі західного виробництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: