САП оголосила підозру нардепу Трухіну за минулорічну ДТП

Читать на русском
САП оголосила підозру нардепу від «Слуги народу» Олександру Трухіну – йдеться про аварію, яка сталася на Бориспільській трасі рік тому.

САП оголосила підозру нардепу від «Слуги народу» Олександру Трухіну – йдеться про аварію, яка сталася на Бориспільській трасі рік тому.

Про це йдеться у заяві народного обранця у Facebook.

«Сьогодні отримав від САП підозру в одному з епізодів ДТП, яка сталася рік тому на Бориспільській трасі. На вручення підозри я прийшов добровільно, нікуди не тікав і тікати не збираюся», - заявив нардеп.

Також Трухін пообіцяв співпрацювати зі слідством та брати участь у всіх слідчих діях.

«Мені нема чого приховувати і я буду законним способом доводити свою невинність», - додав Трухін.

ДТП із нардепом Трухіним: хронологія подійДТП із нардепом Олександром Трухіним сталося у серпні 2021 року. Як розвивалися події з того часу – на інфографіці.

Крім того, він звернувся до голови фракції СН Давида Арахамії з проханням призупинити його членство на період розслідування, «щоб ця справа не кидала тінь на репутацію всієї команди».

За даними НАБУ, йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України.

За версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським у розмірі 150 тисяч без вказівки грошової одиниці за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталося за його участю. За повідомленням САП, за словами нардепа, ці гроші перебували в автомобілі, яким він їхав.

«Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування триває», - зазначили у НАБУ.

Санкція статті передбачає максимальне покарання до 4-х років позбавлення волі.

Нагадаємо, Трухін 23 серпня 2021 року став винуватцем ДТП при в'їзді до Києва. Повідомлялося, що депутат перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

1 лютого журналісти опублікували ексклюзивне відео з нагрудної камери співробітника патрульної поліції, який першим прибув на місце ДТП за участю Трухіна. Нардеп намагався дати хабар поліцейському та втекти з місця події.

Після оприлюднення відео Трухіна виключили з партії «Слуга народу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: