Нардеп Трухін поїхав у відрядження, суд над ним відклали

Читать на русском
Антикорупційний суд не зміг провести судове засідання у справі члена українського парламенту у зв'язку з його відрядженням.
Олександр Трухін

Вищий антикорупційний суд відклав до 15 лютого засідання за обвинуваченням народного депутата Олександра Трухіна у зв'язку з його відрядженням за кордон. Захисник політика просив не розголошувати країну.

Таке рішення 30 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Захисник Трухіна надав суду документи, які підтверджують, що нардеп з 30 січня по 12 лютого перебуває у відрядженні за кордоном. Водночас адвокат просив не розголошувати цю країну у зв'язку з трансляцією судового засідання. Сам політик виїхав за кордон ще в п'ятницю 27 січня.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомив, що підстави для відкладення засідання є. Тому просив визначити причини поважності неявки на наступному засіданні, щоб дочекатися інших документів.

Засідання відклали до 15:00 15 лютого.

Як відомо, ВАКС визначив максимальний розмір застави нардепу Трухіну. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до прокурора, слідчого судді або суду; повідомляти прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з приводу обставин викладених в повідомленні про підозру в цьому кримінальному провадженні з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським, керівниками Національної поліції, Департаменту патрульної поліції, управління патрульної поліції у Києві Департаменту патрульної поліції та свідками.

Нагадаємо, генпрокурор погодив підозру нардепу Трухіну, яку підготували детектив НАБУ і прокурор САП. За версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським у розмірі 150 тисяч без вказівки грошової одиниці за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталося за його участю. І хоча він не уточнив, про яку грошову одиницю йдеться, сама по собі факт такої пропозиції, незалежно від пропонованої суми, є караним корупційним злочином.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: