Суд визначив запобіжний захід нардепу Трухіну у справі про ДТП

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу підозрюваному.

Вищий антикорупційний суд визначив грн застави народному депутату України Олександру Трухіну, якого НАБУ і САП підозрюють у пропозиції хабара патрульному поліцейському за дозвіл покинути місце вчиненої ДТП.

Розмір застави становитиме 49 620 гривень. Таке рішення 20 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС Андрій Біцюк, повідомляє журналіст «Слово і діло» з зали суду.

Суддя застосував до Трухіна заставу з покладанням таких обов'язків: прибувати за вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, керівниками Національної поліції, Департаменту патрульної поліції, Управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції, свідками, керівниками та судовими експертами Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса».

Нагадаємо, генпрокурор погодив підозру нардепу Трухіну, яку підготували детектив НАБУ і прокурор САП. За версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським у розмірі 150 тисяч без вказівки грошової одиниці за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталося за його участю.

Як стверджує САП, за словами нардепа, ці гроші перебували в автомобілі, яким він їхав. Раніше НАБУ почало розслідувати ці обставини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: