У Білорусі вирішили запровадити смертну кару за держзраду

Читать на русском
Палата представників Білорусі затвердила проект змін до Кримінального кодексу. Тепер за зраду державі в Білорусі можуть стратити.
t.me/housegovby

Палата представників Білорусі затвердила проект змін до Кримінального кодексу, який передбачає запровадження страти за державну зраду. Також депутати запровадили нові штрафи.

Про це повідомила Палата представників РБ у Telegram.

ЗМІ оприлюднили ймовірний план кремля із захоплення Білорусі до 2030 рокуГрупа журналістів отримала внутрішній документ кремля із планом взяття під контроль Білорусі до 2030 року. У плані викладені політичні, оборонні, торгові та соціальні цілі рф в Білорусі, поділені на короткострокові, середньострокові та довгострокові.

«Законопроектом передбачається можливість застосування виняткового заходу покарання у вигляді смертної кари до посадових осіб, які обіймають державну посаду, та осіб, на яких поширюється статус військовослужбовця, які вчинили злочин, передбачений статтею 356 КК «Зрада державі», – йдеться у повідомленні.

Крім того, депутати затвердили можливість запровадження штрафу за скоєння «злочинів проти миру та безпеки людства, громадської безпеки, безпеки руху, здоров'я населення та держави».

Розмір штрафу – до 50 тисяч базових величин (близько 2,7 млн. гривень).

Нагадаємо, у Білорусі трьох «рейкових партизанів» засудили до понад 20 років в'язниці. Це вже не перший подібний вирок партизанам у Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: